GLC Raya @The Picnic Table by Simply Sandwiches

Every year our Raya gathering used to be at kak Fara's house (lol!) except last yr gath kat my house sbb baru moved in. Hehe So this year we planned out something different nak sambut raya bersama2 di luar pulakkk..Senang xyah berkecah rmh memasing and xpenat nak kemas2 bagai. #ngelat

Since i yg suggest the place so i diangkat utk menjadik Pengerusi a.k.a event organizer! hahaha cesssss! Sib baik now i dah baaaanyaaakkkkk masa nak godek2 email/whatsapp bagai kannnn. Rezeki u olsss laaa :p Before puasa hari tu me n hubby sajela pegi jln2 area The Strand tuh sbb kat situ kan byk butik2 online yg terkenal so saje recce tmptla cengkononnyer..hikhik Terlalu pulak depan cafe hipster yg dari jauh mmg nampak dah ada cafe menarik kat situ sbb kaler building dia kaler hijau! Kami pun apa lg drop by lah kejap nak minum coffee kekdahnyer. Masuk2 je i dah overwhelmed tgk deco kedai. Cantikkk sgt!!! Dlm kepala terus terpk kalau buat gathering kat sini mmg seswaiiii sangaaaatttt kottt! hehe

Front view of the cafe

Ni bukan deco masa event kami laa..hehe


Taken masa dropped by to The Picnic Table

We started to discuss our event ni dlm thread email and chose the date to be on 24th July 2016. Sad to hear Zaza and Shara couldn't make it atas urusan keluarga memasing. But the event has to go on sbb kalau tangguh2 lg mmg ke lautla gathering raya kami. :D Don't worry gaisss we'll plan something else later on k ;)

I liaise dgn the cafe owner to do the bookings. Byk options yg dorang blh offer to suit your needs and we chose below option:

Table Reservations – for up to 15 pax

·      Food Served Ala Carte or we can customize a sit down meal with 3-4 courses for you.
·      Décor is not provided but personal décor is allowed and is limited to table decorations and helium balloons.
·      A deposit of RM 100 is required as a security deposit. Should there be any damages venue, equipment, furniture, tableware and/or cutlery, the cost of recovery would be deducted from the deposit.

The event started at 2pm. And as usual organizer harusla sampai awal dr para jemputan terhormatnyer kannn. hehe Elok je kami sampai kat parking Mas and Jannah pun sampai. Hehe Masuk je kedai the owner dah greet kami and showed our reserved seats. Yeyyyy! Masa tu xde org kat kedai dia so kami pun duduk n settle down sambil2 tgk2 menu. And of koz sambil2 tu posing2 la gak kan wpun belum cukup korum! hahaha #taksabarmemasing #ilyaspunnakposingjugak

Tu diaaa ilyas dah buat mcm rmh sendiri dah! Lol!
Ni area reserved utk GLCgengs!
Nice packaging
Ilyas awal2 dah nmpk and request nak ais krim.








Jannah photobomb kat blakang! hahaha
Dan semestinyer organizer kena make sure ada kamera dan gambar family potrait kena ambik sebaik sj tetamu sampai! hahahaha kerlassss tak organizer korang nih?! lalalalala

Family organizer! :)
Mas and Jannah the single ladies :)
3rd family arrived was Kak Fara. Cantikkk semua berbaju pepel u olsss! Mmg sporting sgt sampai asben and anak2 kak fara siap pakai samping! I like sgt!! Caraaaa lah kak Fara! Keep it up! hehe

Kak Fara's Family
4th family sampai was Soul. Tema warna warni! Yg ni pun i like jugak! hehe Kebetulan baju melayu Ilyas sama kaler dgn baju qeeb. So maybe disebabkan kaler baju yg sama itewww dorang terus kamceng main sesama! hahahaha

Jannah penyambut tetamu. :D

Soul's family
5th family yg sampai was the retisss family Dani and Mukeh! Haha Dorang sefamily kaler sedondon. mmg baju raya kott niii, ye ke dani? hahaha

Dani's family. Candid! Kononnyer. hahaha
6th family dan terakhir yg tiba plakkk adalah Kak Mauze! Dorang pun cool jugak style hipster! Hahahaah Kak Mauze dr seminar apa ntah lupa plak so xdan nak pakai baju ikut tema tp xpe yg penting sampai ke majlis GLC Raya kita! 

Kak Mauze's family
Menu book dia pun cool sgt! Food wise mmg semua sedap je ditekakku ini. Alhamdulillah yg lain2 pun ckp yg sama. Food sedap!!

Menu book
Sesi fotografi dan boomerang pun bermulaaaaa....tp video boomerang xleh nk upload kat blog plak..mmg lawak2 video boomerang kitaorg! Lol!

Masa ni Ilyas kemain nk join mummy bergmbr! Adoiyaii

Haaa nmpk ilyas lagi! hahaha


Spagetti Spice Seafood Aglio Olio starter food utk Jannah, Mas n me..hehe

Smoke Salmon Sandwich for me and hubby ;)
Hadi sampai2 je terus ajak geng dia main. Paling best dia bg toys dia kat Qee
Jenuh nak suh dorang ni duk sekejap posing2. Semua mood nak main jek!
Missing in the picture was Zaza and Shara. Wish u guys were here..:(

Alololo sweet couple gitchewww.. Retis tau ni belah kiri tu! hahaha
Aksi Jeeb mmg win lah! haha

Now time to bagi duit raya kat bebudak pulak. Yg best mak2 ni kemain beratur semangat nk kasi duit raya. Tp bebudak ni semua barisannyer ke laut! adoiyaiiii sabor jelahhh.

Huluq jgn tak huluq! :D

Alaaa Aisyah untie nak bg duit raya ni jgnla nanesss...hehe
Ilyas mmg tak heran mummy ngan ayah dah time ni. Dia mcm tetiba hyper ya amaattzzz! Sib baik tempat kecik so dia berlari pun xrisau sgt. Mmg hepi sgt nmpknyer. Sebelum geng2 sampai kemain sibuk dia nak posing ngan geng2 mummy. Sampai naik heran plakkk. hahaha Dah ada geng terus xkisah dah kat mummy dia nih. Huh!


Tgk muncung dua2! hahaha

Mmg buat mcm rmh sendiri u olsss! kahkahkah
Freestyle from us!
This is our GLC big family and still growing! :)

Masa ni Soul dah blk. Huhu

Posing lagi weiiii! Lol!

Sebelum balik semua org kena tulis kat buku GLC ni dulu! :)
Bila dah ramai2 tu mmg idokler sembang beria. Masing2 layan anak, sembang2 kejap, gelak2 byk and posing apentah lg byknyer. Tp i'm sooo happy dpt jmp semua ptg tu. Ohh Soul sadenli dpt emergency call dr abg ipar tayar kete pancit so she had to leave early dr event kami. Xdpt bergmbr posing lg dah tp xpela family comes first. Dpt dtg join pun dah rezeki kannn :)

Muka jeeb runsing mebe sambil tu tny soul "haa berapa nak bayar ni??" hahahaa
It's time to make a move dah sbb dah pukul 430 time tu. Jannah memula offered to swipekan byr dulu all the bills and later kire blk but end up dia belanja kami semua rupanyer! I'm like betul ke Jannah niii dahla jaraaaaanggg sgt dpt jmp dia. Sekali jmp belanja semua org terus! I wish one day i pun blh treat semua GLC mcm tu nnt. Doakan i olsss murah rejeki ye kengkwn. :) Tq loaddssss again to Jannah for the treat!! #muahciked

Nak get ready blk dahhhhh :(
Thank you to Simply Sandwiches team for the good hospitality that day. It is such a great place for event mcm ni and will definitely rekemen to my friends nnt :) .. Sorry for all the mess we've done. hihi We all bersurai around 5pm. Hasrat hati nak berjln2 ke The Strand Mall tu tp ada budak cranky sbb dah keletihan sgt and buat drama summore jd terpaksala batalkan niat. Elok je masuk kete terus dia lelap! Bertuah!

There goes our weekend raya. Every week mmg ada je beraya merata2 this year. Sbb years before i tak berkesempatan nak beraya sakan kott kannnn. hehe Next week ke mana kite?! :D :D


Thank you for reading my entry!!



-xoxo-



2 comments:

Dani neh said...

comey ah layout baruuu!

PrincessD said...

oiiii komen xde kena ngena ngan post ni! hahahaha

Powered by Blogger.

Welcome


Even though ablazed
If I had to do it all over again
I need all the bruises to be the same
As I know not the difference between good and bad
Since some good came from the bad
And some bad came from the good
So as I cherish my existence
I too shall cherish each penance
Every each one that brought me here
For me to ponder thereafterAnd let me look upon these days
As if it was gloriously hazed
Even though some may disagree
But to me
It is mine to say and do
So I shall not leave it up to you
To say what is mine to take
Or what is mine to break
As within each and glorious days
Even though there is always some haze
Yet all is worthy of a place
Deep within this long and lonely passage

My Blogshop List

Mobile bloggers