Family Dinner @Owlery Cafe

Dah lama kepingin nak pegi makan kat Owlery Cafe ni actually. My biras yg informed cafe tu belongs to her friends. So hari tu kebetulan semua family in laws ada kat rmh so we all pun pegi la dinner kat sana. ;-) Kat mana cafe ni? Ohhhh senang je nak pegi situ. Waze je Owlery cafe mesti jumpa! Lerrr waze mmg la jumpa! Hahahaha :-P Cafe dia kat Dagang Avenue je(alamat dia tgk kat my end post nnt eh. :-) ). Sampai je kedai tu dr jauh i dah nmpk logo owl yg cute tu! Sukala logo dia! :)

Entrance
Masuk2 je kedai nampak kids station ni! Ilyas dgn husna laju je ke situ xhirau mummy ngan ayah dah. Sabor jelah! Hahaha

Haaa posing dulu sebelum main eh! hahaha
Me and hubby ^.^
Menu book pun cute! Nahh u olss blh tgk menu2 dia ni and plan in advance nk makan apa nnt eh :-D
Masing2 order berlainan menu so part ni la best dptla merasa each dish dia tu.

The Menu calendar


Haaa dah ada idea nak mkn apa kannn bila dah tgk menu nii...hehe
Muka husna masa tgh lapar :D Mama menten posing eh :p
Haaa lapar punyer pasal sedut air ni dulu ye husna ^.^
Amal and Ayahngah
 I nk buat confession blh???!!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Ohh maiiii sedap gilerrrr semua food dia tau!!! Serius! Dr roti sampaila ke air semua kena dgn tekak i olss okayyy! <3 <3 I hope dorang 'jaga' baik2 head chef dorang jgn kasi lari tmpt lain!! Haha #oppss :-D Ok gmbr2 food kat bawah ni semua menu yg kami order dan semua pun sedap2 belaka!!


Ni i olss punyer ^.^ Sedap sgt tambah2 ada 3 ketul udang besaq situ! hehe
Bread Bruchetta
Chicken Burittos
Owlery Sambal Fried Rice
Chicken Supreme
Crispy Crab Egg Noodle..err crabnyer dah selamatzz! hahaha


Ni Aglio Olio if xsilap. Lupa plak nama kat menu book dia :D
Fish and Chips..Mmg pueh mkn utk bebudak. Besar gak size ikan tuu!


The Blendeds...nyumssss
Lama gak kami lepak mkn kat situ. Siap borak2 dgn owner cafe lg. Kami kekaguman owner dia dr badan besar dah makin kuruihhh! So topik hangat mlm tu was how he managed to reducekan berat badan in 4 months berpuluh kilo okayy! Mmg kagum ah! :-) :-) Sib baik xde gmbr dia nk tepek sini jugakkk hahaha

Ilyas dgn husna xabis lg main kat play area tuu :-)) Kemain seronok bebudak ni. Credit to the idea sbb blhla mak mak ni makan dgn tenang kejap. Hehe

Payment counter dia pun comel :)
Looking forward to dine in lg kat sini. Byk lg menu dia belum try. ;-)

Alamat:  
No. G-6 Jalan Dagang Avenue Ampang 
 (Sebelah Kedai Baju BMO, 7E)

Telefon: 03-4287 9639

Instagram: @owlerycafe

Around 10pm baru kami gerak blk dgn happy tummy! Hihi So you guys yg belum penah try mkn kat Owlery Cafe ni blhla singgah mkn kat sini ye. It's worth the pay, InsyaAllah :)

One shot before kami balik ^.^


Thank you for reading my entry!!!

-xoxo-



2 comments:

Unni Anje said...

wah bestnyya.. sedap sgt!! trasa nk terbang kesana pulak

PrincessD said...

hihi kalau blh terbang sy pun nk terbang ke sana jgk lagi! hehe

Powered by Blogger.

Welcome


Even though ablazed
If I had to do it all over again
I need all the bruises to be the same
As I know not the difference between good and bad
Since some good came from the bad
And some bad came from the good
So as I cherish my existence
I too shall cherish each penance
Every each one that brought me here
For me to ponder thereafterAnd let me look upon these days
As if it was gloriously hazed
Even though some may disagree
But to me
It is mine to say and do
So I shall not leave it up to you
To say what is mine to take
Or what is mine to break
As within each and glorious days
Even though there is always some haze
Yet all is worthy of a place
Deep within this long and lonely passage

My Blogshop List

Mobile bloggers